16 Mart 2020 Pazartesi

Karantina zamanı size iyi hissettirecek Netflix dizileri



1- ANNE WİTH AN E






Minik bir kasabaya evlat edinilerek taşınan, hayalci, hayat dolu, kızıl saçlı, çilli kızımız Anne ve kasabada yaşanan olayların anlatıldığı, insanı kocaman gülümseten, içini sevgi ile dolduran bir dizi.


2- WHEN CALLS THE HEART




Çalıkuşu romanını ve dizisini bilirsiniz. Bizimki pek alıngan, acıklı ve yanlış anlaşılmalı  aşk ve yokluk hikayesi. Bu da yine hallmark kanal yapımı küçük kasabaya öğretmen olarak atanan ana karakterimiz ve başından geçenler. Yine sıcak sevgi ve  entrika dolu bir dizi. Size iyi hissettirecek izlerken gülümsetecek.


3- GOOD WITCH






Büyüler, büyücüler, cadılar ve özel güçler içeren yine minik kasabada geçen kalpleri ısıtan hikayelerle dolu.

4- VIRGIN RIVER





Çalıkuşunun doktor olanı bu defa karşımızda. Yine minik kasaba ve aşk meşk entrika acılar ve şahane manzara.

5- CHESAPEKE SHORES







Bu Amerikan minik kasaba romantizmini seviyorum sanırım. Bu dizinin farkı kalabalık bir aile olması ve ana karakter yerine her bölüm aileden birilerinin başına bir şeyler gelmesi. Sonra enfes manzaraya bakıp şarap içilen dev yemekler olması hoşuma gidiyor.

6- THE RANCH






Küçük kasaba dizisi bu defa komedi Asthon Cutcher karşımızda. Saçlarına , saç maskelerine aşırı düşkün çiftlik delikanlımız ve  komedi sizinle.

7- LOVE SICK







Listede keşke daha çok İngiliz yapımı olsaydı. Aşk meşk ev arkadaşlığı frengi kapmalı ilişkiler İngiliz espri anlayışı ile soslanmış.

8- THAT'S 70 SHOW





Eski ama eskimeyen espri anlayışı ile günümüz arkadaşlık/komedi eşlikçisi dizilerinin atası. Friends ve How I Met Your Mother bu dizinin kötü taklitçisi diyeyim.


9- DEAD TO ME






Komedi dizisi spoiler vermeyeyim. Teması dostluk diyeyim kısaca.


10- SEX EDUCATION







Dostluk, aşk, seks, ergen anne baba ilişkisi içeren bir komedi seversiniz bence.

11- FRANKIE AND GRACE










Zor günlerde hiç birbirine benzemeyen iki kadının arkadaş olması, iş kurmaları ve aileleri üzerine bir komedi. Hala izlemedi iseniz sosyal uzaklaşma günleri size bahane olsun.

12- GILMORE GIRLS








Küçük kasaba dizilerini sevdiğimi söylemiş miydim? Küçük kasaba, çok ve hızlı konuşan anne kız ve hala özlediğim içinden nice yakışıklı geçen harika bir dizi.



13-  THE BLETCHEY CIRCLE






Ben çocukken TRT ikinci dünya savaşında casusluk yapan kadınları anlatan Wish Me Luck adında bir dizi yayınlardı çok severdim.  Bu dizi biraz bana onu anımsatıyor. Ajanlık yapmıyor ama şifre çözüyorlar. Bir grup kadının, zekâ, dostluk ve sevgi içeren hikayesi.


14- THE BLETCHEY CIRCLE SAN FRANCISCO







İlki sevilince devamını Amerika'da çektiler. 

15-HOW I MET YOUR MOTHER




Açıklamaya gerek yok sanırım :))



Umarım karantina kararı hızlıca alınır ve en az kayıpla ülkemiz bu felaketi atlatır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Patron Olduğunda

Efsanevi mucit, “ kadınlar tarafından yeni çalışma alanlarının edinilmesi ” ve “ kademeli olarak liderlik gaspı ” nı öngörüyor. Mühendis, fi...