25 Mart 2020 Çarşamba

COVID-19: Çok fazla yıkadıktan sonra kuru ellere nasıl bakım yapılır ?



 Sağlık yetkilileri, COVID-19'un yayılmasını engellemeye yardımcı olmak için düzenli el yıkamanın zorunlu olduğunu vurguladılar.

Ancak, elimizi yıkadıktan veya el dezenfektanı uyguladıktan sonra  hepimizin unutması gereken bir adım var el kremi kullanmak. İronik olarak, cildimizi aşırı yıkayarak, ciltte kuru çatlaklar geliştirebilir, bakterilere vücudumuza giriş noktası verebiliriz.

Santa Monica, UCLA Tıp Merkezi'nde dermatolog olan Sara Hogan, ağrı, kızarıklık, dökülme ve kaşıntı gibi aşırı yıkama belirtilerinin nasıl tedavi edileceğine dair en iyi uygulamaları paylaştı.

El yıkama neden cildimizi bu kadar etkiliyor?

Cildimizin en dış tabakası yağlar ve balmumundan oluşur ve hem dışarıdan bir kalkan hem de cildin doğal nemini koruyan bir koruma görevi görür. Bu doğal bariyer, ellerinde yıkanırken sabunun yarattığı köpüklerle parçalanır ve bu da ciltte istenmeyen yağ, mikrop, kir ve doğal yağlar arasında ayrım yapmaz. El kremi uygulanmaması kuruluğa, kızarıklığa, kaşıntıya, dökülmeye, rahatsızlığa ve ciddi vakalarda deride çatlaklara yol açabilir. Egzama gibi önceden var olan dermatolojik rahatsızlıkları olanlar kötüleşen semptomlar yaşayabilir.

Cilt kuruluğunu önlemek için ellerimizi nasıl yıkamalıyız?

Kiri çıkarmak için yeterince yumuşak, kokusuz sabun uygulayın, ancak kalın bir köpük oluşturacak kadar çok kullanmaktan kaçının - bu, doğal yağları temizler. En az 20 saniye boyunca ılık sıcaklıkta suyla yıkayın, ellerinizi bir havluyla kurulayın. Elleriniz kuruduğunda, hemen bir nemlendirici uygulayın. Ulaşılabileceğinden emin olmak için küçük seyahat boyutlarındaki kremleri çantada, spor çantasında ve çalışma masanızda tutun.

İnsanların derileri çatladığında kaçınmaları gereken herhangi bir bileşen var mı?

Koku içeren ürünler çatlamış, hassas cildi tahriş edebilir. Kremler ve merhemler losyonlardan daha iyidir. Çok fazla alkol içeren el dezenfektanları çatlamış cildi kurutuluyor olabilir. Nemlendirici bir tabana sahip bir el dezenfektanı deneyebilirsiniz (gliserinli, aloe veralı), sadece virüsleri öldürmede o kadar etkili olmayacağını bilin.

El kremlerinde nelerin aranacağı konusunda yaygın yanılgılar var mı?

Daha etkili olduğu için losyon yerine el merhemi veya krem ​​kullanın. Petrolatum (Vazelin) hala en etkili nemlendirici.

El kremlerinin yanı sıra insanların düşünmesi gereken başka tedaviler var mı?

Gece yatmadan önce, kalın nemlendirici uygulayın ve emilimi artırmak için pamuklu eldivenlerle örtün. Güzellik ürünü bağımlıları eller için nemlendirici bir maske düşünebilir. Bu eldiven benzeri maskeler 20 dakika boyunca uygulanır, daha sonra yıkanır. Geceleri bir nemlendirici düşünün -  odadaki nem seviyesini yükseltmek cildin kurumamasına yardımcı olabilir.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kadın Patron Olduğunda

Efsanevi mucit, “ kadınlar tarafından yeni çalışma alanlarının edinilmesi ” ve “ kademeli olarak liderlik gaspı ” nı öngörüyor. Mühendis, fi...