12 Nisan 2010 Pazartesi

Bazı Zat-ı Şahanelerindeki Akıl Kırıntıları




Efendim Aysun Kayacı bacımız geçenlerde bir açıklama yapmışlar.

Harvard'da konuk öğrenci olmak onlara çok şey katmış.

Öyle ki açıklamalarından (Ve parasıyla da olsa Aysun Kayacı'yı kabul ettiklerinden dolayı) sonra Harvard'dan soğudum.


Aysun Kayacı saçlarını doğal rengine çevirmiş. Kadınlar böyle yaparlarsa iyi ederlermiş çünkü kocalarını üç ayda bir üç yüz liradan yılda toplam bin iki yüz TL'lik masraftan kurtarırlarmış.

Röfle neden üç ayda bir oluyor? Ve niye 300 TL? Daha ucuzu yok mu? 

Aysun'un matematiğinin çok kuvvetli olduğunu, kadınların kendi masraflarını ödemekten aciz olduklarını ve Harvard'daki derslerden sonra saçlarımızı artık boyamayıp ömür boyu tasarruf edebileceğimizi öğrenmiş bulunduk.

Sen çok yaşa Harvard!

4 yorum:

  1. Ay ne kadar guldum:)
    Bir kere bu sac rengi ona hic yakismamis.
    Ikincisi iktisat yapmak icin Harward'a mi gitmeye ihtiyac duymus?
    UCUNCUSU ve EN ONEMLISI: Kocalarina iktisat yapmak ne demek??? Demiyor ki kadinlar kalkin yuvarlanacaginiza calisin da hayata bir katkiniz olsun. yani kalitesiz hayati iyice kalitesizlestiriyor. Emin olsun ki calistiklari ve bir ise yaradiklari zaman o kadinlar hem iktisat yapar hem de rofle yaparlar.

    YanıtlaSil
  2. Ben de en cok o noktaya takildim Pelin. Herkesin gozu onunde olan ve kendisini akilli manken olarak tanitan birinin, birbirinden cok kolay etkilenen insanlar diyari ulkemizde bir de kalkip kendisi gibi cok para kazanan bir kadinin agzina yakismayacak ese tasarruf ettirme ovunmeleri beni hem cildirtti hem de guldurdu.

    Bence yine sari saca donecek bu arada. O zaman da "Ucuz bir yol buldum! Kocalariniza tasarruf yaptirmak icin evde boyayin." diyecek. "Gunaydin." diyerek uzerine ucacagim ve "Be kadin, parasiz mi kaldin?" diyecegim.

    Ha bir de Harvard'a onu nasil kabul etmisler onu soracagim. Cunku tahminlerime gore onu kabul ettilerse bizi de burslu olarak kabul ederler gibime geldi.

    YanıtlaSil
  3. Sebep ne biliyor musun bazi insanlar gelistiklerinde tamamen gelisirler. Tabulara karsi gelir,degistirmek icin elinden geleni yapar,hayatta bircok seyi degistirmeye calisir ogrendikce ve gelistikce. Kimisi de ogrenir ama ogrenmis olmak icin. Ben de universite mezunuyum,Harward'a gittim demek icin. Oysa ki ozunde birsey degismemistir. O, ozunde hala kadinin evde oturup 5 cocuk dogurup kocasinin eline bakan,sacini bile boyamak,kestirmek vs icin kocasindan izin alan,guclu olmak icin yaninda bir erkek olmasina ihtiyac duyan kisidir. Dolayisiyla OZunun ortaya cikip kocaniza tasarruf yaptirin demesi normaldir:)) Belki de sonrasinda ya ne dedim ben dedi ama gec oldu!

    YanıtlaSil
  4. Tam dediğin gibi Pelin, ekleyecek bir şey bulamıyorum :)

    YanıtlaSil

Kadın Patron Olduğunda

Efsanevi mucit, “ kadınlar tarafından yeni çalışma alanlarının edinilmesi ” ve “ kademeli olarak liderlik gaspı ” nı öngörüyor. Mühendis, fi...